Practicum › Administrarea online a stagiului de practică profesională

macbook pro front page

Ce este Practicum?

Practicum este o aplicație web dezvoltată pentru administrarea stagiilor de practică din curicula universitară. Internii își pot încărca sarcinile pe interfața online prin intermediul oricărui browser. Participanții la programul de internship (instructori, stagiari, mentori, coordonatori de studii, etc.) pot urmări procesele de practică în timp real. Agregarea automată a cantităților mari de date generate în timpul stagiului permite atât o prezentare instantanee a rezultatelor intermediare, cât și a rezultatelor finale în orice defalcare (în funcție de stagiar, mentor, tip de exercițiu, curs, locație, etc.). De asemenea, sistemul facilitează crearea unor feedbackuri contextuale (legate de o sarcină sau un element a acesteia).

 

 

macbook air assignment page

 

Ce tipuri de stagii sunt administrate de Practicum?

Aplicația a fost concepută și dezvoltată printr-o strânsă colaborare cu participanții în procesul de practică profesională în învățământul superior, luând în considerare structura și nevoile programelor de internship. Structura internă flexibilă a softwareului poate fi adaptată la sistemul de instruire specific oricărei instituții care administrează conținuturi precum: tipuri de stagii, tipuri de sarcini, cursuri, reflecții profesionale, evaluări ale mentorilor și profesorilor, examene, stagii, forumuri, corespondențe.

 

student working on Practicum

 

Cine are acces la datele generate în Practicum?

Accesul la datele din Practicum depinde de rolul și permisiunile utilizatorilor. În termeni generali, baza de date poate fi accesată doar de utilizatorii cu nume de utilizator și parolă. Dincolo de sistemul de autentificare, permisiunile pentru crearea sau vizualizarea anumitor tipuri de conținut de către un utilizator sunt determinate de natura stagiului, de rolurile pe care utilizatorii Practicum le au în cadrul programului de stagiu. Un program de practică implică de obicei cel puțin trei tipuri de roluri de utilizator: stagiar, mentor, instructor (sau profesor). În mod implicit, un mentor are acces la sarcini efectuate de stagiari sub supravegherea sa, reflecții profesionale scrise de propriul stagiar și evaluări ale instructorului scrise despre propriul stagiar. În funcție de natura programului de internship, profilurile de acces și competențele de gestionare a datelor pot fi reglate până la cel mai subtil detaliu.

 

Practicum mobile and laptop

Interfață ușor de utilizat (user-friendly)

Practicum se lansează din orice browser și nu necesită o instalare separată pe dispozitivele utilizatorilor. Deși aplicația este capabilă să gestioneze date complexe, interfața web este concepută într-un mod ușor de utilizat. Aceasta include, desigur, faptul că interfața este optimizată pentru dispozitive mobile atât în ceea ce privește introducerea datelor, cât și afișarea acestora. Interfața și crearea de conținut este multilingvă, facilitând afișarea traducerii specifice a unor pagini multilinve cu simpla apăsare a unui link sau buton.

 

iphoneX mockup 1iphoneX mockup 2

Prezentare detaliată

Contactați-ne pentru mai multe detalii despre acest software.